Az előző évekhez hasonlóan közel 80 millió forintot költött saját forrásból − külső forrás nem áll rendelkezésre − a strandok felújítására a  Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a szezon előtt − tájékoztatta lapunkat a BVK Zrt. szóvivője, Szűcs Panni. Mindazonáltal, mint kiderült, a balesetmentes nyitást lehetővé tévő munkálatok mellett a legtöbb strandon nagyobb szabású megújításra is szükség lenne.

A több mint ötvenéves Csepel Strandfürdő kiszolgáló helyiségei a hatvanas évek stílusában épültek, azóta komolyabb renoválás nem történt. A strandmedencéket és a napozólelátót tíz évvel ezelőtt újította fel a BGYH Zrt. A mostani szezonnyitás előtt mintegy ötmillió forintot költöttek a balesetmentes szezon érdekében.

Csillaghegyen 2000-ben újították fel az 50 méteres strandmedencét és a gyerekmedencét. Az idei felkészítés számlája közel ötmillióra rúgott. A Dagály medencetereit és medencéit tíz éve, a szűrő-forgató rendszerek kiépítése után újította fel a BGYH Zrt. A megfelelő színvonalú szezonkezdésre ebben az évben közel 10 millió forintot szántak. A főépület vizesblokkjainak és a zuhanyzóknak a felújítását jövőre tervezik.

Közel húszmillió forintért született újjá a Palatinus főépületének tetején a 750 négyzetméteres napozóterasz, s ezáltal a női szárny beázásmentes lett. A medencék és a főépület további karbantartó megújítására hozzávetőleg ötmillió forintot költöttek, azonban a műemléki főépület teljes körű rekonstrukcióra szorulna. Szolgáltatásbővítésként új szauna készült a strandnyitásra, a gyerekmedencék pedig különböző vízi játékokkal bővültek.

Évről évre egyre többe kerül a Paskál Strandfürdő kiszolgáló épületeinek folyamatos állagmegóvása, az idei büdzsé meghaladta az ötmillió forintot.

A Pünkösdfürdői Strandfürdőn a legjobb a medencék állapota. Ez évtől a zuhanyzókban a meleg vizet napelemek biztosítják. A gyerekmedence hőfokának szinten tartása érdekében termo medencetakaró beszerzését tervezik. Folyamatosan bővítik a szolgáltatásokat, idén igazi "retróstranddá" varázsolják a gyönyörű környezetben fekvő Pünkösdfürdőt.

Összességében jónak mondható a Római Strandfürdő medencéinek állapota. A nyitás előtti felújítás  közel ötmillió forintot emésztett fel. Mintegy 5,2 milliós beruházással teljesen újjávarázsolták a napozóteraszt, a burkolatot és új szauna is készült a Gellért fürdő strandrészén, a Széchenyi kültéri medencéinek felújítására pedig közel nyolcmillió forintot áldoztak.