A főváros közigazgatási reformja 2019-ben jöhet el, azt a kormány is támogatja. Kétséges viszont, hogy maga Tarlós István részt vesz-e ebben, mert mint a Magyar Nemzetnek megerősítette: a következő ciklusban nem indul a főpolgármesteri posztért - ídézte  a Magyar Nemzetnek adott főpolgármesteri interjút a hvg.hu.

Nekem Budapesten a város méreteihez képest túl soknak tűnik a huszonhárom kerület - mondta Tarlós. A közlekedésszervezést, a városrendezést, a parkolást, a közterület-felügyelet kezelését Tarlós szerint indokolt lenne központilag irányítani, és e tervben a kormány is városvezetés mellett áll, legalábbis ők is szeretnének egy Budapestet érintő közigazgatási reformot. A főpolgármester 2019-es hatállyal látná esélyesnek a reform megvalósítását.

A terjedelmes interjúban Tarlós István arról is beszélt, hogy megtalálták a bizonyítékot: a Demszky Gábor fémjelezte városvezetés a 4-es metró uniós támogatási szerződésében vállalta, hogy bevezeti a dugódíjat. A jelenlegi felállás szerint 2016 végéig vezetik be a dugódíjat, mégpedig "értelmezhető" területen és mértékben.