Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Homolya Róbertet augusztus 21-től az új közbeszerzési rendszer kialakításának koordinálásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.  A miniszteri biztos feladata az új közösségi közbeszerzési irányelvek magyar jogrendbe történő átültetésének koordinálása; a hozzáadott érték, fenntarthatóság és a megvalósítói felelősség érvényesülésének biztosítása a közbeszerzési szabályozásban; az e-közbeszerzés koncepciójának előkészítése és bevezetésének koordinálása, valamint a közbeszerzési intézményi szereplői kör és az adminisztrációs teher racionalizálása.

Ugyancsak miniszteri biztost neveztek ki stadionok fejlesztési, felújítási és üzemeltetési feladatainak koordinálására, az Ős-Dráva Program irányítására, valamint a nemzeti ásványvagyon hasznosítására irányuló koncepciók összehangolására.

Az állam tulajdonában álló sportcélú ingatlanokat érintő, illetve a részben vagy egészben állami támogatásból megvalósuló nem állami tulajdonban álló ingatlanokat érintő sportcélú fejlesztési, felújítási és üzemeltetési feladatok koordinálására Vígh Lászlót nevezte ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A megbízatása június 16-tól december 15-ig tart.

Az Ős-Dráva Program megvalósításával kapcsolatos feladatok irányítását és összehangolását Tiffán Zsolt végzi miniszteri biztosként. Megbízásának időtartama azonos az előző biztoséval.

A nemzeti ásványvagyon hasznosítására irányuló koncepciók összehangolásával, végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása Kasó Attila feladata lesz. A megbízatása július 1-jétől december 31-ig tart.

A Lakitelek Népfőiskola épületének fejlesztését július 1-jétől Kandra Ildikóra bízta Lázár János. A Lakitelek Népfőiskola épületének rekonstrukciójáért és fejlesztéséért felelős miniszteri biztos megbízatása július 1-jétől december 31-ig tart. Kandra Ildikónak figyelemmel kell lennie a hazai és uniós források felhasználására. Mint kinevezése tartalmazza, munkája során közreműködik a szükséges forrás biztosításában, és javaslatot tesz a források felhasználására. Felügyeli a rekonstrukciót, emellett közreműködik a feladatához kapcsolódó jog- és egyéb szabályok előkészítésében, és előkészíti a szervezeti döntéseket is.