Ezen belül a belföldi értékesítési árak a feldolgozóiparban 1 százalékkal emelkedtek, míg a szintén jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágban - az energiahordozók hosszú ideje tartó világpiaci árcsökkenésének hatására - 6,2 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól. Az ipar exportértékesítési árai 1,3%-kal mérséklődtek az egy évvel korábbihoz képest.

Idén októberben a 2015. októberihez képest:

  • Az ipar belföldi értékesítésének árai 1,2 százalékkal csökkentek. Ezen belül az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban - az energiahordozók áralakulása miatt - 2,2 százalékkal csökkentek az árak. A beruházási javakat gyártó ágazatokban ugyanakkor 0,9, a fogyasztási cikkeket gyártókban 1,2 százalékkal emelkedtek az árak.
  • Az ipari exportértékesítés árai 1,3 százalékkal mérséklődtek. Ezen belül a feldolgozóipari árak 0,7, a kis súlyt képviselő villamosenergia-, gáz, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ág árai - szintén az energiahordozók világpiaci árának csökkenése következtében - 15,9 százalékkal alacsonyabbak voltak.

Idén január-októberben a 2015. január-októberihez képest:

  • A belföldi értékesítés árai 3,7, az exportértékesítéséi 1,2 százalékkal csökkentek, így az ipari termelői árak összességében 2 százalékkal alacsonyabbak voltak.