Az interjúkat és fókuszcsoportos beszélgetéseket 10 olyan vállalatnál végezték el, amelyek munkavállaló-barát gyakorlataikért valamilyen elismerésben (például családbarát munkahely, legjobb munkahely) részesültek.

Az e cégeknél dolgozó hr-szakemberek azt tartották a legfontosabbnak, hogy olyan munkarendet alakítsanak ki, amely az időbeosztást tekintve segít összeegyeztetni a munkahelyi és az otthoni feladatokat.

Mit akarnak a kisgyermekes anyák?

A kisgyermekes anyák akkor érezték igazán jól magukat, ha a munkahelyi vezetőjük megértette a problémáikat, és segített egyéni megoldást keresni rájuk. Elengedhetetlennek tartották azt is, hogy a kollégákkal is jó legyen az együttműködés. Ha ugyanis a munkatársak jól értették a kismama igényeit, akkor sokszor át tudtak vállalni feladatot, amit olyan formában "adott vissza" a kismama kolléga, amit ők igazságosnak tartottak. Azt is fontosnak ítélték a kismamák, hogy az olyan értékek, mint az együttműködés, igazságosság, kölcsönösség, szélesebb értelemben vett felelősségvállalás nagyobb jelentőséget kapjon a szervezeti értékrendben, mint például a verseny.

A rugalmas munkavégzési rendszerek segítenek ugyan a gyermekes munkavállalóknak abban, hogy időben megoldják a feladataikat, de nagy megpróbáltatást is jelentenek - fel a figyelmet Primecz Henriett, a BCE Vezetéstudományi Intézetének docense, a HR, OD és Kultúra Kutatóközpont vezetője.

Például ha egy kismamának 9 és 15 óra között kell bent lennie a munkahelyén, és egyébként otthonról dolgozhat, akkor el tudja vinni a gyermekét óvodába, bölcsödébe, és onnan haza, de nagy stresszel jár, hogy a munkahelyéről akkor kell távoznia, amikor még bőven van feladat, adott esetben egy értekezlet közepén kell felállnia. Nagy terhet ró az anyákra az is, hogy a háztartási munkát is el kell végezniük, majd sokszor éjszaka kell befejezniük a munkahelyi feladatokat.

Érdemes megkérdezni őket, mit szeretnének

A munkavállaló-barát gyakorlatot folytató szervezetek hangsúlyosan foglalkoznak ugyan a kisgyermekesekkel, de sehol nem téma a nem gyerekesek igénye, és ez feszültségeket szül. Ellentétek jöttek létre a kisgyermekesek között is, hiszen van, aki pár hét után visszatér dolgozni, míg mások a gyes teljes idejére otthon maradnak.

Nagy szükség lenne arra, hogy a munkahelyeken beszéljenek ezekről a problémákról, és megkeressék azokat az egyedi megoldásokat, amelyek náluk minden munkavállalói csoportnak elfogadhatóak - véli Primecz, aki szerint társadalmi szinten pedig az lenne kívánatos, hogy az apák nagyobb részt vállaljanak a gyermeknevelésből, az otthoni teendőkből.