Továbbra is szívesen létesítenének újabb szolgáltatóközpontokat (shared service center, ssc) Magyarországon nemzetközi cégek. Magyarországot a nyelvi és szakmai ismeretekkel bíró, viszonylag olcsó munkaerő-kínálata és európai munkakultúrája teszi vonzóvá, ezért jelenleg is tíznél több érdeklődő fontolgat magyarországi beruházást. Az elmúlt 10 év alatt külön iparággá fejlődött ssc-piac mára több mint harmincezer embernek ad munkát Magyarországon, így az iparági szakértők abban bíznak, hogy ezt az itteni befektetési és szabályozási környezet is elismeri és további ösztönzőkkel segíti új központok idetelepülését és a meglévők versenyképességének megóvását.

A nemzetközi sajtóban Magyarországról megjelenő negatív hírek persze nem ösztönzik a befektetőket, amikor Magyarország és néhány versenytársa közt kell választaniuk - állítja a HITA Befektetésösztönzési Főosztályának főosztályvezetője, Németh Katalin, de nem ez dönti el végül, hol valósuljon meg a beruházás. Magyarország még mindig kedvező befektetési helyszín, amit bizonyít a folyamatban lévő projektek száma és a változatlan érdeklődés a nemzetközi vállalatok részéről. A HITA jelenleg 13 futó SSC projektet kezel, ezekből öt 2012-ben érkezett. Főleg nyugat-európai, vagy USA-beli cégekkel tárgyalnak, olyan is akad, aki nem fedi fel kilétét, hanem tanácsadó cégen keresztül tájékozódik a részletekről. Van magyarországi központú érdeklődő is.

Forrás: HITA

Bár azt egyelőre nem sikerült kideríteni, mennyivel járulnak hozzá a központok az éves magyar GDP-hez, az egészen biztos, hogy jelentős a szerepük a foglalkoztatáson túl a nemzetközi munkakultúra elterjesztésében, a fiatal magyar munkavállalók képzésében is. Ráadásul stabilitást is hoznak a szolgáltatói szektorba, a többi ágazathoz képest kevésbé befolyásolják őket a napi ingadozások.

Diplomások előnyben, kulcs a nyelvtudás és képezhetőség

Fizetések

A kezdő fizetések bruttó 230-260 ezertől indulnak (pályakezdő, csak angolul beszél). A gyakorlottak 300 ezer felett kereshetnek, a legfelsőbb vezetők pedig kétmilliós havi bért visznek haza. Cafateriát szinte mindenki kap, évi 2-300 ezer forint értékben. Egyre több szolgáltató központ cseréli a külföldi felsővezetőket magyar szakemberre, 10 év alatt pedig kinevelődött a külföldiekkel azonos tudású, de olcsóbb vezetői gárda.

Indiával nem tudunk a bérek terén versenyezni, de talán nem is szükséges. A csak angolul kiszervezni kívánt munkákat viszont általában Indiába migrálják a cégek - állítják a munkaerő-közvetítők. Magyarország mellett szól ugyanakkor a szakemberek kiváló iskolai végzettsége, valamely európai nyelv magas szintű ismerete az angol mellett, továbbá a kiemelt ügyfélszolgálati és problémamegoldó képességük.

A központok Magyarországon főleg diplomásokat foglalkoztatnak, a felsőfokú végzettség a nyelvtudás és a tanulási képességek miatt elvárt követelmény, ám az nem mindig lényeges, milyen diplomája van a jelentkezőnek - mondja Berzéthyné Ruff Gabriella, a Karrier Hungária munkaerőközvetítő és fejvadász cég ügyvezetője. Hozzátette: ezért egyelőre a központokat a felsőoktatásban zajló változások sem ijesztették meg. Az új beruházások elnyerésében Magyarország általában nem Ázsiával, hanem szomszédos közép-európai országokkal versenyez. Ruff Gabriella szerint legnagyobb versenytársunk ma Lengyelország, akik hasonló befektetői háttérrel rendelkeznek és a munkaerő kvalitása is hasonló.

Egyes SSC-k középiskolákkal is felvették a kapcsolatot, hogy középfokú végzettséggel és szakirányú tudással (pl pénzügyi ismeretek, könyvelés) is felvennének a jövőben munkavállalót, ha nyelvtudása megfelelő. A támogatás nem feltétlenül pénzt jelent (ha megmaradt volna a szakképzési hozzájárulás ilyen irányú felhasználhatósága, akkor talán azt is), inkább tréninget, oktatót, gyakornoki lehetőséget, tananyagot, technológiai támogatást.

Flamand, portugál, holland nyelven beszélőt is keresnek

Többnyire európai, de időnként tengerentúli igényeket is kiszolgálnak a magyarországi központok, nagy az igény a holland, flamand, portugál nyelvekre, amely pozíciókra nem könnyű megtalálni a megfelelően képzett jelölteket, sokszor külföldről kell őket hazánkba csábítani. Ruff Gabriella úgy látja, az angol nyelv ismerete elengedhetetlen, emellé keresik a másik idegen nyelvet, amit szintén folyékonyan kell tudni beszélni. Természetesen a hollandul vagy portugálul beszélő szakképzett munkaerő iránt nincs tömeges kereslet, minden SSC néhány ilyen alkalmazottat foglalkoztat cégmérettől függően, ugyanakkor fontos, hogy az igényelt létszám időben be tudjon lépni és segíteni tudja az adott üzleti folyamatok Magyarországra telepítését.

Támogatások: vidéki helyszínek előnyben

A nagyberuházásoknak, főleg a Közép-Magyarországon kívülieknek kedvez a jelenlegi állami támogatási rendszer. 25 millió eurós befektetés alatt, minimum 0,95 millió euró beruházásánál a közép-magyarországi régión kívüli területeken maximum 35 százalékos, EU-által társfinanszírozott támogatás pályázható, ha munkahelyeket is teremt az új létesítmény. Egyedi kormánydöntés alapján egyedi támogatás igényelhető, ha legalább 50-100 új munkahely létesül, tízmillió eurós befektetés fölött már a budapesti vagy közép-magyarországi helyszínt is elfogadják. Tíz évig 80 százalékos társaságiadó-mentesség is jár azoknak, akik tízmillió euró befektetést és minimum 150 új munkahelyet vállalnak, a kevésbé fejlett régiókban elegendő 3,3 millió euró és 75 új munkahely is. A képzési költségek 25-90 százaléka is megtéríthető, ha minimum 50 új munkahely létesül. 500 új munkahely felett maximum 1,76 millió eurót kaphat a vállalkozás egyéni kormánydöntés alapján.

A vidékiek "árelőnye" ellenére a legtöbb új központ létesítésekor Budapestet választják, ha mégsem, elsősorban a vidéki egyetemi városoknak (Debrecen, Miskolc, Pécs) van esélye ssc központ fogadására. Bár az elvárt minőségű infokommunikációs infrastruktúra az egész országban rendelkezésre áll, a HITA korábbi tájékoztatása szerint az A kategóriás irodák vidéki hiánya is hátrányt jelent. Történelmi hátrányunk továbbá, hogy nincsenek európai viszonylatban közepesnek számító városaink, így ha egy befektető legalább 250 ezres lélekszámú települést választana, akkor Magyarországon csak Budapest jöhet szóba, míg Lengyelországban Varsóval együtt 12 ilyen város található. Olyan esetekről is tudni, hogy az ssc külföldi vezetője egyszerűen nem akar egy vidéki városba költözni.

Magyarországon jelenleg több, mint negyven szolgáltató központ működik, az általuk bérelt irodaterület 200 ezer négyzetméter, amely közel egytizede a teljes A-kategóriás irodaállománynak. A cégek legtöbbje ismert globális óriásvállalat: a Diageo, a Vodafone, a BT, az indiai Tata konszern, az IBM, a British Petrol vagy a Citibank is szerepel a Magyarországon szolgáltatóközpontot működtetők közt.  A globális cégek kiszolgáló  munkafolyamataikat a lehető legjobban leegyszerűsítik és átláthatóvá teszik, hogy az adott ország jogi vagy pénzügyi szabályainak részletes ismerete nélkül is egy másik országban dolgozó munkatárs is el tudja végezni az adott feladatot, ha úgy költséghatékonyabb. Tipikusan a pénzügyi, HR, informatikai vagy ügyfélszolgálati feladatokat látják el ilyen módon.