Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatóján bírálta a kabinetet, amely szerinte az elmúlt években ellehetetlenítette az idősek munkavállalását azzal, hogy kényszernyugdíjazást vezetett be a közszférában a korhatár elérésekor, és akiknek mégis lehetőségük van tovább dolgozni, választaniuk kell a két juttatás között.

Az LMP eltörölné a kettős juttatás tilalmát. Úgy látják: a szociális szférában, az oktatásban vagy az egészségügyben nagy hasznát vehetnék az idősebbeknek.

Szintén eltörölnék a korkedvezményesen vagy rokkantsági alapon nyugdíjazottak juttatására vonatkozó korlátozásokat - tette hozzá -, és támogatnák az idősek részmunkaidős foglalkoztatásának lehetőségét, digitális készségeik fejlesztését.

Schmuck Erzsébet a baloldali pártok együttműködésről szóló egyeztetését érintő kérdésre leszögezte: az LMP a kezdetektől fogva nem vesz részt benne, és szerintük már 2014-ben bebizonyosodott, hogy nem működik. A baloldali összefogásban résztvevők számos tekintetben ellentétesen gondolkodnak - jelentette ki -, és nem látszik, hogy programjaikban közös nevezőre akarnának jutni.