Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Felújítják a budavári Ponty és Halász utcát, előbbi munkálatai már a héten megkezdődtek. Jelenleg mind a két utcán rossz minőségű kockakő burkolat van, a Ponty utca pedig erősen lejt, így ha leesik a hó, nem jó rajta közlekedni.

Felújítják a járdákat is, a Ponty utcában új vágott kockakő lesz, a Halász utcában aszfalt. Megújul a Ponty utca tetején lévő lépcső is, illetve a víznyelő aknák.

A Ponty utcát a felújítás idejére három ütemben, teljes szélességben lezárják. Ez - az ott lakók mellett - azokat érinti majd kellemetlenül, akik a Budai vár irányába ezen az útvonalon kerülték ki a Clark Ádám teret.

Forrás: Google Maps

A Halász utca lezárása komolyabb szervezést igényel, itt van ugyanis az alsó rakpart kevés fel- és lehajtójának egyike. A picike utcán hatalmas a forgalom, sőt legtöbbször emiatt torlódnak az autók a Fő utcában is.

Ezt a forgalmat nem lehet csak úgy elvágni, ezért a Halász utca Bem rakpart felé lesz egyirányú, a Fő utca irányába kerülő úton, a Szilágyi Dezső téren keresztül lehet eljutni. A munkálatok várhatóan november végéig tartanak majd.

Marad a felnigyilkos út

Bár a veszélyes Ponty utca és a nagy forgalmú Halász utca felújítása idén megtörténik, a környéken van még egy különösen csúszós és óriási forgalmat átengedő rövid útszakasz: a Corvin tér nyugati, élesen kanyarodó, sárga macskaköves része (a térképen sárgával jelölve), ahol télen vagy esős időben nagyon könnyű nekicsúszni a magas padkának, ha valaki nem kellően lassan veszi be a kanyart.

A Corvin térnek ez a szakasza vezeti le az Iskola utca forgalmát a Fő utcára, így ez is gyakran be szokott dugulni.

A Corvin tér felújítását az önkormányzat egyelőre nem tervezi - tudta meg lapunk.

Forrás: Google StreetView

Olvassa el kapcsolódó cikkünket arról, hogy a Lánchidat 2020-ig fogják lezárni.

A borítókép forrása: Google StreetView