Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Január 4-étől várhatóan április 30-ig a BKV a Fővárosi Csatornázási Művekkel együttműködve újjáépítteti a 2013-as árvízben megsérült támfalat a III. kerületi Slachta Margit rakpart Árpád híd környéki részén.

A budai alsó rakpart érintett szakaszán a támfal melletti forgalmi sávot a közúti forgalom elől lezárják, így észak felé egyirányú lesz az alsó rakpart.

Az Óbuda felől érkező közúti forgalom csak zsákutcaként használhatja az alsó rakpart északi szakaszát a Hajógyári szigetre vezető hídig, a Hajógyári sziget megközelíthetősége érdekében. A BKK terelőútként a Szentendrei út - Flórián téri felüljáró - Árpád fejedelem útja - Margit hídi lehajtó - Budai alsó rakpart útvonalat javasolja.

A jobb haladás érdekében kizárólag az Árpád fejedelem útja felé haladó forgalom számára ideiglenesen megnyitják a Flórián téri felüljáró jobb oldali autóbuszsávját, amelyen keresztül a Szentendrei útról az Árpád fejedelem útja közvetlenül elérhető lesz. Viszont az Árpád fejedelem útja Textilgyár utca és Zsigmond tér közötti szakaszát centrum irányban egyirányúsítják, kerülni a Lajos utcán vagy a Pacsirtamező utcán keresztül lehet.

A Budai alsó rakpart Margit hídtól délre eső lehajtó útját ideiglenesen egyirányúsítják a rakpart felé. A rakparton délről észak felé közlekedők számára ideiglenesen a Margit hídtól északra eső felhajtóút használatát engedélyezik.

A tervek szerint egy 278 méteres szakaszon elbontják a rossz műszaki állapotú, vegyes anyagú támfalat, és helyére 7 méter mély alapozással, az érvényes előírásoknak is megfelelő magassági szintig, a korábbinál hosszabb, mintegy 353 méteres vízzáró vasbeton támfal épül, hogy megfelelő védelmet biztosítson a jövőben előforduló árhullámokkal szemben is.

A tájékoztatás szerint a munka ütemezésénél kiemelt figyelmet fordít a BKK arra, hogy a budai fonódó villamoshálózat forgalomkorlátozásaival ne egyidejűleg vezesse be a rakpart egyirányúsírását. A BKK szerint a január eleji kezdési időpont a lehető legkedvezőbb a közúti forgalom szempontjából is.