Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mától a Miniszterelnökség, illetve a kijelölt tárcák lépnek az uniós és nemzeti támogatások eddigi közreműködő szervezeteinek helyébe egy március végi kormányrendelet szerint.

A MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. által az Államreform Operatív Programban (ÁROP) és az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban (EKOP) ellátott közreműködő szervezeti feladatot a Miniszterelnökség veszi át. A nem európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódóan végzett feladatot, a nem az uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium végzi a továbbiakban.

A kormányrendelet szerint a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. által ellátott feladatot a közlekedésért felelős miniszter által vezetett minisztérium, az NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. által ellátott feladatot az energiapolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által ellátott feladatot a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter által vezetett minisztérium - mint átvevő - látja el április 15-től.

A Miniszterelnökség az átalakítással kapcsolatban korábban az MTI-nek hangsúlyozta: a fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításának eredményeképpen minden tárca teljes feladat- és felelősségi köre tisztázódott az általa koordinált operatív programok végrehajtásával kapcsolatosan.

Ezt követően csak a tárcák hatékonyságától függ az uniós források felhasználásával összefüggő feladatok teljesítése. Az átalakítás hozzájárul a felelősségi körök egyszerűsítéséhez, egy operatív programhoz egy végrehajtó szervezet tartozik majd.