Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Budafokon, a Tőke utcában egy tizenöt méter magas fa dőlt egy villanyoszlopra. A vezetéket áramtalanítani kellett, amíg a tűzoltók leemelték a fát az oszlopról. Zuglóban, a Rákospatak utcában egy hasonló méretű fa kettéhasadt és kidőlt. A fővárosi tűzoltók a zuglói önkéntes tűzoltók segítségével távolították el a fát.

Az erős szél Óbudán, a Kiscelli utca egyik buszmegállójában meglazította egy korlát fémborítását, amelyet a tűzoltóknak kellett rögzíteniük. A vihar Szentendrén is problémát okozott: egy fa ágai a magasfeszültségű vezetékhez értek a Petőfi sétány közelében. Mivel a vezeték szikrázott, a 11-es út forgalmát korlátozni kellett, csak egy sávon haladhattak az autók, amíg az áramszolgáltató szakemberei el nem hárították a problémát.

Kidőlt fák akadályozták a közlekedést Baranyában

A heves szél miatt főként kidőlt fák akadályozták a közúti közlekedést, leszakadt tartórúd, kitört ablaküveg, továbbá veszélyesen lógó lemezdarabok jelentettek veszélyt a közlekedőkre Baranyában - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vasárnap a honlapján.

Vasárnap reggeltől délig mintegy húsz esetben kellett beavatkozniuk a baranyai tűzoltóknak. A pécsi Tüskésréti úton egy nagyméretű fa dőlt egy személyautóra, az Athinay úton is kidőlt fa tett kárt két autóban, az Építők útján egy gyökerestől kifordult platánfa dőlt egy garázssorra. A megyeszékhelyen a Bartók Béla úton, a Szilágyi Dezső utcában, illetve A6-os főúton a Hullámfürdőnél, valamint Pellérd és Pécs között, továbbá Ladon is egy-egy kidőlt fa okozott fennakadást a közúti közlekedésben.

Pécsett, a Laskó utcában és a megyeszékhellyel szomszédos Keszü településen is megdőlt fa szakította le az elektromos vezetéket. Az energiaszolgáltató már megkezdte a hiba elhárítását. A pécsi Dózsa György utcában telefonkábelt szakított le az erős szél, egy belvárosi társasházról veszélyesen lógó bádoglemezdarabokat távolítottak el a tűzoltók.

Pécs keleti határában egy leszakadt hirdetőzászló és tartórúd veszélyeztette a közúti és a gyalogos közlekedést, egy Munkácsy Mihály utcai épület több ablaka is kitört, az üvegszilánkok a járdára hullottak. A katasztrófavédelem arról is beszámolt, hogy Szentlőrincen, a vasútállomáson és a nyílt vasúti pályán is egy-egy kidőlt fa okozott gondot: az utóbbi helyszínen egy tízméteres nyárfa dőlt a vasúti töltésre.

A viharos erejű szél miatt délelőtt leállított balatoni komp újra a kiadott menetrend szerint közlekedik Szántód és Tihany között - közölte Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője. Továbbra sem indulnak, és vasárnap már nem is fognak közlekedni a menetrend szerinti hajójáratok, valamint a társaság sétahajói.

Vezetékeket szakított le és tetőket bontott a szél Zalában

A heves szél miatt autóra, utakra és villanyvezetékekre dőlt fák, illetve megbontott tetők miatt hívták vasárnap a zalai tűzoltókat, személyi sérülés azonban sehol nem történt - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Vasárnap hajnaltól délig 13 helyszínen kellett beavatkozniuk a zalai tűzoltóknak a szélvihar okozta károk elhárításában, a legtöbb bejelentést Keszthelyről és térségéből kapták.

A keszthelyi Vásártéren egy autóra és azzal együtt villanyvezetékre dőlt fát távolítottak el, és ugyanitt egy kilencemeletes lakóépület tetejéről a szél által megbontott bádoglemezt is le kellett hozniuk. Az Erzsébet királyné útján garázsra dőlt egy fa, amit a villanyvezeték tartott meg, a Szendrey Júlia utcában pedig lakóház tetejét rongálta meg egy nagyobb méretű letört faág. A Zsidi úton egy üzlet bevásárlókocsi-tárolójának tetejét bontotta meg a vihar.

Termetes kidőlt fák okoztak forgalmi akadályt Zalaszántó és Alsópáhok külterületén, Somogysimonyi és Zalakaros között, illetve a Nagylengyelt Gellénházával összekötő úton, esetenként teljes lezárást okozva. Zalakaroson a Csalogány utcában dőlt ki és zárta el az utat egy fa, Zalaegerszegen egy villanyoszlopot döntött meg, amiről leszakadt egy reklámmolinó, ugyanitt a Jánka-hegyen pedig áramvezetékre dőlt fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.