Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fidesz frakcióvezetőjének vagyonbevallása alapján belterületi lakóház és udvarként megnevezve egy 875 négyzetméteres telken 130 négyzetméteres lakóház áll, aminek fele részben tulajdonosa. A hvg.hu által megkérdezett szakértők a földhivatali térképmásolat alapján ugyanakkor több mint 200 négyzetméteresnek vagy ahhoz közelinek becsülték az épület nagyságát. A földhivatalnál nyilvántartott digitális információk alapján egy forrásuk pedig azt mondta, hogy a főépület 182,95 négyzetméteres és csatlakozik hozzá egy 43,87 négyzetméteres melléképület is.

Rogán sajtófőnökén keresztül azt mondta a hvg.hu-nak, hogy a telek ugyan közös használatú, de az épület használati jogát szerződésben felosztották a testvérével, ezért a szerződés alapján használatban lévő épületrész nagyságát tüntette fel a vagyonnyilatkozatában. Az épületnek fele-fele részben tulajdonosai a testvérével. Az nem derült ki, hogy összességében pontosan mekkora az épület, de Rogán logikáját követve 260 négyzetméteresnek kellene lennie - hiszen 130 négyzetmétert és 50 százalékot írt.

A házat nagymamájuk 2008 novemberi halála után Rogán és a testvére fele-fele részben örökölte meg.

Az elmúlt napokban több vagyongyarapodást tükröző módosítás is történt Rogán Antal képviselői vagyonnyilatkozatában - emlékeztetett az Index. Az első módosítással a Belváros-Lipótváros polgármesterének tulajdonrésze saját, 2009-ben vásárolt második kerületi lakásában 74,5 négyzetméterről 149-re nőtt. Nem sokkal később jött a második változtatás, miszerint Rogán egy téli kert és egy folyosó beépítésével 185 négyzetméterre növelte a lakást, amikor a második gyermeke született 2012-ben.

Rogán vagyonnyilatkozatából a többszöri átírás után is kimaradt egy 95 négyzetméteres tetőkert megemlítése. A Fidesz-frakció sajtóosztálya azonban közölte: a társasház teraszai és tetőkertjei a társasház osztatlan közös tulajdonába tartoznak, nem szerepelnek külön tulajdoni lapon.

Az Origo csütörtökön azt írta, hogy Rogán tulajdonos abban a szakonyfalui házban is, amit édesapjától örökölt 1998-ban, de ami 2006 óta nem szerepel a vagyonnyilatkozatában.

Rogán Antal az üggyel kapcsolatban az Inforádión elmondta: szerinte csak a kampány miatt lett ez most téma, amúgy pedig a vagyonnyilatkozatból most már minden kiderül. "Természetesen én kész vagyok arra, hogy minden részlettel elszámoljak, de most nem kívánom az ellenfeleimnek megadni azt a lehetőséget, hogy itt egyenként mindent előcsócsáljanak a kampányban" - fogalmazott a politikus, majd hozzátette, hogy kampányhazugságokról van szó, és április hatodika után minden érintettet be fog perelni. "Azért kértem magam ellen adóhivatali vizsgálatot, mert minden részletkérdéssel el tudok számolni, ezeket természetesen az adóhivatalnak is be fogom mutatni."