- Mely európai országokban a legkevésbé és a leginkább stresszesek a munkavállalók?

- Egy 2014-ben készített Eurobarometer felmérés szerint, az európai munkavállalók 53 százaléka tartja úgy, hogy a stressz az egészséget és biztonságot veszélyeztető legfőbb ok a munkahelyen. A tagállamokat tekintve Svédországban (67 százalék), Belgiumban és Horvátországban (59 százalék), Romániában és Magyarországon (58 százalék) azonosították be legtöbben a stresszt, mint egészséget és biztonságot veszélyeztető faktort. Ugyanakkor ezek a százalékok alacsonyabbak Észtországban (34 százalék) és Litvániában (36 százalék).

- Mely ágazatok a leginkább érintettek?

- Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (European Agency for Safety and Health at Work - EU-OSHA) által 2009-ben összegyűjtött adatok alapján az európai vezető-beosztásúak 79 százaléka tartotta úgy, hogy stressznek van kitéve a munkahelyén. Ez az arány különösen magas az egészségügyi és szociális szektorban (90 százalék), illetve az oktatásban és a közigazgatásban (85 százalék körül).

Amennyiben szeretne több információhoz jutni a munkahelyi stressz csökkentésével kapcsolatban, akkor jöjjön el ön is a CGP Central Europe Kft. támogatásával 2014. október 14-én - Munkavédelem másként címmel - megrendezendő konferenciára, melyen többek között Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa, és Dr. Árvai Éva, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának orvos tanácsadója is előadást tart.

- Mekkora volt a legnagyobb olyan bírság, amit az Európai Unió területén róttak ki a túl stresszes munkahelyért?

- Erre vonatkozóan nincsen adat. Minden tagállam saját maga határozhatja meg, hogy mekkora bírságot szab ki.

A munkahelyi stressz költséges a vállaltoknak, hiszen az kihat a munkavállaló teljesítményére és nem egy esetben munkából való hiányzáshoz vezet. A munkahelyi stressz megelőzése hasznos a munkavállalóknak, a vállaltoknak és a társadalom egészének. Emiatt is különösen fontosnak tartom a 2014-2015-ös Egészséges munkahelyek - Kezeljük a stresszt! kampány támogatását. Ez a kampány segít felhívni a figyelmet a munkahelyi stresszel és pszichoszociális kockázatokkal járó következményekre és a munkáltatókat, a vezetőket, a munkavállalókat és ezek képviselőit együttműködésre ösztönzi a ezen kockázatok kezelése érdekében.