Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estétől szakadozhat fel helyenként a felhőzet, majd az éjszaka második felében az ország északi, északkeleti harmadán nagy területen csökken a felhőzet. Reggelig sokfelé kell ismétlődő esőre, záporra számítani.

Vasárnap kora délutánig északkeleten, keleten még több órára kisüthet a nap, majd ismét beborul. Vasárnap délelőtt inkább csak a Dunántúlon eshet elszórtan, majd délután és este már keletebbre is várható gyenge eső. Az északnyugati szelet vasárnap kora délutánig sokfelé kísérik erős széllökések, sőt szombaton a Fertő vidékén és az Északi-középhegység nyugati felén viharos lökések is lehetnek. Vasárnap délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 9 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 14 fok között alakul.

Mi várható Európában?

A mediterrán térség és a Kelet-európai-síkság időjárását leszálló légmozgások alakítják, hatásukra délen jellemzően derült, eseménytelen az időjárás, ugyanakkor Oroszországban felhősebb az idő, de számottevő csapadékot onnan sem jelentenek. Eközben kontinensünk középső és északi részeinek időjárását többközéppontú ciklon határozza meg.

Nagy területen borult, esős az idő, Lappföldön havazik. A csúcshőmérséklet az Alpok tágabb környezetében több fokkal a sokévi átlag fölött alakul; többfelé emelkedett 20 fok fölé a hőmérséklet. Másutt az átlagosnak megfelelő maximumokat mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását az említett ciklonrendszer déli peremén vonuló frontok határozzák meg.