A Careers in White International tizenkettedszerre tart egészségügyi állásbörzét Európában, nyolc országban, ahova a legnagyobb toborzókat hozza, március elejétől május végéig. A magyarországi rendezvényt május 9-én, Budapesten tartják, amelyen az iparág legnagyobb toborzói mellett új munkáltatók is jelen lesznek: rezidenseket, szakorvosokat, ápolókat, fogorvosokat, gyógytornászokat, hallgatókat, gyógyszerészeket, kutatókat és szülésznőket keresnek.

A korábbi években a jelentkezők az Egyesült Királyságot, Franciaországot és Németországot részesítették előnyben, miközben az északi országokban - Svédország, Norvégia és Dánia - a legmagasabbak a fizetések, az ápolóknak és rezidenseknek 2200, míg szakorvosoknak 4000 eurótól kezdődnek.

Az orvoselvándorlás már jelenleg is katasztrofális következményekhez vezethet, erre több kutatás mellett Velkey György kórházszövetségi elnök is többször felhívta a figyelmet. Az orvos és nővérhiány miatt pedig már ma sem garantálható a betegek biztonsága, állítja a rezidensszövetség elnöke. Egy a Szinapszis kft. által végzett kutatás eredményeire hivatkozva Dénes Tamás arra figyelmeztetett, érdemi változás nélkül 10 év múlva a fél ország alapellátás nélkül maradhat.