Hiába dönt Balatonkenese vagy Balatonakarattya javára a két település terület- és vagyonmegosztási perében a Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, nem fogja elfogadni a határozatot Matolcsy Gyöngyi, az utóbbi település Fidesz-támogatással megválasztott független polgármestere - írja a Magyar Nemzet. A napilap értesülése szerint ezt a véleményét még az önkormányzat május végi ülésén fejtette ki.

Álláspontja szerint az új község kialakítására vonatkozó, népszavazással érintett területtől nem lehet eltérni, a belterületi határvonalat az államfő határozatától számítva kialakultnak kell tekinteni. Ezt jogi ténynek tekinti, amellyel szemben semmilyen bíróság hatáskörét nem ismerik el. A két festői balatoni település jó magyar szokás szerint 2014-es szétválásuk óta folytat véget nem érő vitát az egykori közös területről és vagyonról.

Reagált a cikkre a Balatonfőkajári Közös Önkormányzati Hivatal Balatonakarattyai Kirendeltsége, amely szerint a Magyar Nemzet írásában állítottak nem felelnek meg a valóságnak. Matolcsy Gyöngyi soha nem állította azt, hogy az ügyben eljáró illetékes bíróság jogerős ítéletét ne fogadná el, Matolcsy Gyöngyi ilyen állítást sem a cikk által hivatkozott május végi testületi ülésen, sem pedig azon kívül nem fogalmazott meg - írták.

Kép forrása: Shutterstock