A kormány meggondolta magát - ezért lefújták a Honvédelmi Minisztérium repülőgéptenderét, amelyben három személy és teherszállításra alkalmas gépet vásároltak volna "Állami Légiszállító Flotta" számára. A tervek szerint mintegy ötmilliárd forintért, két teherszállító és egy személyszállító gépre már ki is írták a tendert a kiöregedő honvédségi szállító repülőgépek pótlására. Jelenleg a Magyar Honvédség öt Antonov An-26-os kétmotoros teherszállító repülőgéppel rendelkezik - ezek többsége 30-40 éves -, ám a nagyobb gond velük, hogy az ötből csak kettő üzemképes.

További probléma ezekkel a gépekkel az, hogy még ha bevethetőek is, lassúak, drága az üzemeltetésük, ráadásul, mivel már nem felelnek meg a mai környezetvédelmi előírásoknak, a polgári forgalomban ezek a gépek nem, vagy korlátozottan vehetnek részt. A Honvédelmi Minisztériumnak egyébként fájhat a feje a Malév csődje miatt is, ugyanis végső megoldásként az állami céget lehetett utasítani olyan feladatokra, amit a Magyar Honvédség nem tudott megoldani saját erőből.

A korábbi számítások szerint három használt, 20 éves gép ötmilliárd forintért megvásárolható, ebből a pénzből a következő húsz évben megoldott a szállítófeladatok ellátása. A honvédelmi miniszter szerint 2008-2012 között polgári légiforgalmi gépek bérlésére - főként az afganisztáni szállítások miatt - 5,2 milliárd forintot költ a Magyar Honvédség. A szállító repülőket nemcsak a katonák, de a kormány is használhatná protokollcélokra.

A korábbi kiírás szerint a három szállítógépet 2013 decemberéig kellett volna leszállítania a tendernyertesnek, de a kormány a nyáron elállt az ügylettől - vélhetően annak várható politikai felhangjai miatt -, pedig a gépekre valószínűleg szükség lenne. Hende Csaba mostani írásbeli válaszából az is kiderül, hogy a vételt a kormány 2014 második felére ütemezi át - vagyis az ügy a választások után újra napiredre kerül.