Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az északnyugati, nyugati szél szombaton Észak-Dunántúlon, vasárnap főként az Alföld északi felén erősödik meg. Hajnalban délnyugaton nagyobb területen köd képződhet, amely vasárnap késő délelőttre feloszlik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű, délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben lesz a hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 9 fok között alakul, 5 fok alatti maximum az Északi-középhegység térségében várható - írta az MTI.

Így fest a helyzet Európában

A Pireneusi-félsziget jelenleg a kontinens legmelegebb vidéke. Anticiklon hatására ott napos az idő, és a délutáni órákra még 19 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

A szárazföld legnagyobb részén azonban nyugati, északnyugati áramlás a meghatározó, amellyel hűvös léghullámok haladnak Európa középső és keleti területei fölé.

A Skandináv-félsziget északi felén, az Ural előterében már napközben is fagy, hozzávetőleg a Berlin-Bukarest vonaltól keletre pedig 10, a Kárpátoktól északkeletre a legtöbb helyen 5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.

Vasárnap estig a Kárpát-medencét is hideg levegő éri el, kissé tovább mérséklődik a felmelegedés - írta az OMSZ.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Valentin Flauraud