Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén - a tavalyihoz hasonlóan - 2,7 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember kapott tízezer forint értékben Erzsébet-utalványt a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően - írta az MTI.

Ha a kézbesítő nem találja otthon az nyugdíjast, akkor értesítőt hagy a postaládájában, amivel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán.

Ha ez idő alatt sem veszik át, akkor február 28-ig a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni. Az utalványokat hideg és meleg ételre jövő év végéig lehet beváltani - hívta fel rá a figyelmet a politikus.

Keddig azoknak vitték ki a juttatást, akik november elsején nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesültek. Jelenleg mintegy 40 ezer utalvány vár átvételre a postán és kevesebb mint 15 ezret kellett visszaküldeni az államkincstárnak - mondta Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. A november 1. után nyugdíjba vonult majdnem 11 ezer ember is jogosult az utalványra, számukra kedden kezdték meg a kézbesítést és szerdán szeretnék is befejezni.