Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Péntektől kezdik el utalni a nyugdíjprémiumot és a kiegészítést a novemberi nyugdíjjal. Ennek örömére Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár péntek reggel sajtótájékoztatót is tart majd a novemberi nyugdíjkifizetésekkel kapcsolatban - derül ki egy meghívóból.

A Magyar Államkincstár (MÁK) már korábban hírül adta, hogy nem változik a nyugdíjkifizetés azt követően sem, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) november 1-jén a MÁK-ba olvadt. Ez azt jelenti, hogy a szokásos havi nyugdíjellátással együtt 2,75 millióan kapnak majd nyugdíjkompenzációt és egyszeri nyugdíjprémiumot.

Így a postai kézbesítésnél változatlanul november 15-től, illetve december 4-től kezdődően 12 munkanap alatt, míg bankszámlára való átutalás esetén november 10-én (azaz holnap), majd december 4-én érkezik a járandóság.

Ráadásul nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltött idősek, hanem a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot a kormány döntése értelmében.

Átlagnyugdíjjal számolva novemberben 24 ezer forinttal többet kapnak az érintettek.

Címlapkép forrása: Shutterstock