A 3-as metróvonal északi szakaszának közfelújítására kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a Strabag Építőipari Zrt. A vállalkozás hat állomás, az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György úti metróállomások korszerűsítését végzi - írta a napilap.

A középső, illetve a déli szakasz állomásainak rekonstrukciójára új közbeszerzési pályázatot írnak ki - közölte a BKV.

A több ütemben végzendő infrastruktúra-felújítás a metróvonal északi szakaszán, Újpest-Központ és a Lehel tér között indul, ekkor a metró csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik majd - közölte már a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. Bizonyos időszakokban esténként és hétvégenként a felújítási munkák a metró teljes vonalán autóbuszos pótlást tesznek szükségessé.

Eközben elkezdődtek az M3-as vonal felszíni pótlásához szükséges út- és forgalomtechnikai munkálatok. Az Árpád hídi metróállomás környezetében a munkavégzés augusztus 2-től várhatóan október 31-ig tart. A vonal északi szakaszán több ütemben, szakaszosan végzik a munkákat, a buszhálózat fő útvonala a Váci út. A BKK a metrópótlásban érintett városrészek várható forgalmi átrendeződésének vizsgálata alapján lakótérségekre bontott, részletes mobilitási tervet dolgozott ki, amelyet hamarosan társadalmi egyeztetésre bocsát.