Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az előző hónaphoz mérten 6 százalékkal emelkedett szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelés. Az év első tíz hónapjában 28,4 százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása a múlt év azonos időszakához hasonlítva.

Az épületek építésében az ipari épületek mellett a lakóépületek, iroda és oktatási épületek építése is szerepet játszott, az egyéb építményeknél pedig a gyorsforgalmi utak építése, valamint vasútfelújítási munkák táplálták a növekedést.

Az októberben megkötött új szerződések volumene 15,7 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbiakhoz képest, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 42,2, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 2,5 százalékkal nőtt. Az épületek közül elsősorban lakóépületekre, kisebb mértékben az ipari épületekre, oktatási és szálloda épületekre kötöttek új szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállománya október végén 113,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi alacsony bázist. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 39,3, az egyéb építményeké 156,7 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt.

Fotó: Pixabay.com