Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásukban a testület tagjai úgy fogalmaztak: "leírhatatlanul szomorúak", és megítélésük szerint "hatalmas veszteség érte hazánkat azzal, hogy véget ért a magyar olimpiai és paralimpiai álom".

A magyar kormány szerda este határozott úgy, hogy javaslatot tesz a Fővárosi Önkormányzatnak, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak a 2024-es budapesti olimpia és paralimpia megrendezésére irányuló pályázat visszavonására a nemzeti egység megbomlása miatt.

"Egy egyedülálló világverseny hajrájában kényszerültünk arra, hogy feladjuk a küzdelmet" - hangsúlyozták a dokumentum aláírói, akik úgy látják: "nem sokkal a cél előtt kiszállni a legfájóbb". "Ráadásul a cél már nagyon közel volt, és a szoros versenyben komoly esélyünk volt a győzelemre. Ezért különösen fájdalmas, hogy Budapest nem vehet részt a végső megmérettetésen, a szeptemberi döntésnél Limában. Hatalmas veszteség ért minket" - olvasható a közleményben.

A sportolói bizottság véleménye szerint "ha Budapest rendezte volna a 2024-es olimpiát és paralimpiát, néhány év múlva egészségesebb, sportosabb, boldogabb embereket láthattunk volna az utcákon és a sportpályákon egyaránt".

"Mindannyian tudjuk, hogy egy kudarc után sem szabad elveszíteni a hitünket. Sportolók vagyunk, ezért egyértelmű: nem adjuk fel! Részt vettünk a pályázati anyagok elkészítésében, tanácsainkkal segítettük a pályázatot előkészítéséért felelős csapatot. Közelről láttuk a rengeteg munkát, behatóan ismerjük a NOB szerint is fantasztikus magyar terveket és elképzeléseket. Ezért is bízunk benne, hogy a magyar főváros a nem túl távoli jövőben újra pályázhat, és hisszük, hogy Budapest alkalmas lesz az olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére" - szögezte le közleményében a Kovács Ágnes úszó olimpiai bajnok vezette sportolói bizottság.

Ennyit költöttünk eddig az olimpiára. Olvassa el cikkünket!