Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kasszánként 50 ezer forinttal támogatja az állam azokat a vállalkozásokat, amelyek 2016. december 31-ig beüzemelik pénztárgépüket.

Eddig már több mint 10 ezer vállalkozást személyesen vagy telefonon kerestek fel az adóhivatal munkatársai, akik a gyakorlati tanácsok mellett minden - az átállással és a támogatás igénybevételével kapcsolatos - kérdésre is választ adtak.

Az érintetteket az adóhivatal ügyfélkapun keresztül is tájékoztatta a teendőkről. A gyakorlati tudnivalókat tartalmazó levelet mindazok megkapták, akik a bejelentett tevékenységük alapján 2017. január 1-jétől pénztárgéphasználatra kötelesek. Természetesen nem a bejelentett, hanem a ténylegesen végzett tevékenységi kör dönti el, hogy a vállalkozásnak kell-e online kasszát használnia - közölte a hivatal.

A támogatás a 2017. január elsejétől kötelezetteknek jár, azaz a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet; a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem működtetését; a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszőröknek, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.

Kicsivel több, mint egy hónapja van az érintetteknek a kasszánként 50 ezer forintos támogatás igénybevételére, amelyhez rendkívül egyszerű módon lehet hozzájutni. Mindössze egy nyomtatványt kell benyújtani. Az adóhivatal öt napon belül visszaküldi az üzembehelyezési kódot, és azt hogy a vállalkozó jogosult a támogatásra. A NAV válaszlevelét kell bemutatni a kassza megvásárlásakor. Az eladó a levélben szereplő kóddal azonnal üzembehelyezi a pénztárgépet, és levonja az 50 ezer forintot a vételárból.

A NAV honlapján a témához kapcsolódó összes információ megtalálható, többek között a támogatott pénztárgéptípusok listája, és letölthető a nyomtatvány is.