Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A NAV pénzügyi nyomozói tavaly december végén lepleztek le Nyíregyházán egy illegális mosószerüzemet (erről képeket akkori cikkünkben itt találhat), a gyanúsítottak azonban nem adták fel, új helyszínen folytatták a gyártást. Az akkori akcióban öt férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként, mivel a silány minőségű mosószereket és öblítőket neves márkajelzésekhez hasonló flakonokba és dobozokba csomagolták, majd a hamis termékeket ukrán, román kereskedőknek, és többségében nyíregyházi viszonteladóknak adták el.

A piaci keresletre tekintettel és a nagy haszon reményében azonban a hamisítók a lebukást követően sem álltak le. Újabb raktárhelyiséget béreltek és folytatták a gyártást. Az alapanyagként felhasznált rossz minőségű mosógélhez térfogatnövelőnek vákuum sót adagoltak, a kívánt illat és szín elérése érdekében pedig parfümkoncentrátumot és ételszínezéket használtak fel.

Az eddigi bizonyítékok szerint a hamis mosószerek felvevőpiacát elsősorban ukrán vásárlók képezték, de jutott belőle a magyar piacokra is.

A mostani rajtaütéskor tízmillió forint értékben több mint hétezer liter hamis mosószert, és előállításukhoz, illetve csomagolásukhoz szükséges eszközöket foglaltak le a pénzügyi nyomozók.

A helyszínen négy férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként üzletszerűen elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt. Közülük ketten a bűnismétlésre tekintettel előzetes letartóztatásban vannak. Az elkövetőkre akár 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés is várhat.