Az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, majd az azonnali kérdések és kérdések követnek.
Az első ülésnap ezután a másnap elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseinek tárgyalásával ér véget.

Az Országgyűlés kedden huszonhat előterjesztésről szavaz. Egyebek mellett módosíthatják a közbeszerzési törvényt, amellyel a kormány szándéka szerint szigorúbbá, ugyanakkor átláthatóbbá és egyszerűbbé válnak a közbeszerzési eljárások. Egy bizottsági módosító javaslat értelmében kimondanák, hogy az adókedvezmények a jövőben nem minősülnének támogatásnak.

Szintén a kormány javaslatára hozhatnak új törvényt a hivatalos statisztikáról és a Magyar Corvin-lánc Testületről, a közigazgatási perrendtartásról, valamint a nemzeti turizmusfejlesztésről. A szavazásokat követően tizennégy olyan javaslat bizottsági jelentéseiről tárgyalnak a képviselők, amelyek elfogadása a következő hétfőn várható.

Szerdán három jelentés kerül terítékre, elsőként a Kúria elnöke, majd az OBH vezetője, végül pedig a legfőbb ügyész számol be szervezete előző évi tevékenységéről.

Csütörtökön kormánypárti képviselők javaslatára kezdődhet általános vita a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításával összefüggő törvénymódosításokról, míg a Jobbik kezdeményezésére az óraátállítás megszüntetéséről tárgyalnak. A parlament honlapján elérhető információk alapján az Országgyűlés december 12-én tartja idei utolsó ülését.