Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagyszerű eredményt értünk el, mert felülmúltuk a csatlakozásról szóló népszavazásról szóló eredményt. Többen szavaztak most, mint az uniós csatlakozáskor, amikor 3 millió 56 ezer ember szavazott az EU csatlakozásra, most 3,2 millió embernél tartunk, és még nem ismerjük a határon túli magyarok szavazatainak nagy részét. Tizenöt százalékkal többen vettek részt a referendumon, mint a legutóbbi európai parlamenti választásokon - kezdte értékelését Orbán Viktor. A fegyver elég erős lesz Brüsszelben is. Szeretnék mindenkinek gratulálni - tette hozzá a miniszterelnök.

Tízből kilenc ember Magyarország önálló döntési joga mellett szavazott - fogalmazott Orbán. "Büszkék lehetünk arra, hogy az EU első és eddig egyetlen tagállamaként a magyarok közvetlenül véleményt nyilváníthattak a bevándorlás kérdéséről. Ez így volt helyes, sőt ez így volt becsületes" - mondta, hozzátéve, hogy a legutóbbi, 2014-es parlamenti választáson ez a kérdés még nem volt napirenden, ezért a polgárok nem foglalhattak állást róla.

Magyarország jövőjéről, gyermekeink és unokáink jövőjéről van szó, kikkel élünk együtt, mi lesz a kultúránkkal, eddigi életformánkkal, és mi lesz a keresztény gyökereinkkel. Modern kori népvándorlás zajlik a világban, ami fájdalmasan elérte az EU-t.

Az unió javaslata az, hogy a migránsokat engedjük be és osszuk szét a tagállamok között. A magyarok ezt most elutasították - emelte ki Orbán Viktor. Brüsszel vagy Budapest? Ez volt a kérdés, és mi úgy döntöttünk, hogy a döntés joga kizárólag Budapestet illeti meg.

Vasárnap "elindultunk egy úton, egy hosszú út lesz, az első és legfontosabb lépést tettük meg; ezen a hosszú úton komoly csaták és nehéz ütközetek is várnak ránk" - fogalmazott a miniszterelnök.

Kijelentette: közjogi érvénnyel kell felruházni az emberek akaratát, ezért alkotmánymódosítást nyújt be az Országgyűlés asztalára.

Az emberek ma kinyilvánított akaratát az alaptörvényben is rögzíteni kell, és Brüsszelben is érvényt szerzünk ennek. Brüsszel is fontos döntés előtt áll. Az EU egy demokratikus közösség, ma egy tagállamban a résztvevők 92 százaléka kijelentette, nem ért egyet az unió javaslatával. Megteheti-e ezek után Brüsszel, hogy a betelepítési kvótát ránk erőltesse. Azt ígérem, hogy minden meg fogok tenni, hogy ez ne történhessen meg.