Amikor a nyári időszakban mások még nem tudtak Ukrajnának gázt adni, akkor Magyarország adott, és nem a saját tározóit helyezte előtérbe. Most már Szlovákián keresztül gond nélkül megoldható Ukrajna gázellátása, így Magyarországnak a saját érdekeivel kell törődnie. Ez így igazságos és így helyes - tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán közölte: bármennyire is szerette volna, nem tudták visszavásárolni a dunaújvárosi vasművet, ezért megkeresték annak vezetőit, akikkel olyan együttműködés kialakítására törekszenek, amely garantálja a munkahelyeket.

A Hankook gumigyárban új gyártósorok állnak üzembe, ami az adóbevételnek és a foglalkoztatásnak is jó. Hozzátette: arról is tárgyal a polgármesterrel, hogy további ipari üzemeket hozzanak Dunaújvárosba.

A politikus szerint fontos, hogy Dunaújváros környékén is sikeres, erős települések legyenek. Ezzel összefüggésben leszögezte: a magyar iparfejlesztés egyik legfontosabb beruházását hajtják végre Pakson, ahol az atomerőműben új blokkokat építenek. Ez biztonságba helyezi Magyarországot, hiszen az országnak nincs szene, olaja, gáza olyan mennyiségben, amelyből a magyar energiaellátást fedezni lehetne - jelentette ki Orbán, aki szerint ha Magyarország nem akar állandóan másoktól vásárolt energián élni, akkor saját energiatermelő-képességgel kell rendelkeznie.