A kormányfő szerint a magyar gazdaság jó pályán halad, az emberek jól dolgoztak az elmúlt évben, a magyar gazdaság egy nagy korszak, egy emelkedő pálya elején tart, ami lehetővé tesz egy az embereknek könnyebb, jobb és biztonságosabb életet adó költségvetést.

Idén komoly esemény lesz az egyenruhások, a katonák, rendőrök életpályarendszerének megalkotása.

A reggeli rádióinterjúban téma volt a paksi atomerőmű-bővítés és a fűtőanyag-szállítás kérdése is, amelyről Orbán Viktor kifejtette: mind a magyar, mind az orosz fél elfogadta azt a megoldást, amelyet a szintén oroszok által épített finnországi erőmű szerződésének idevonatkozó szakasza tartalmaz, az Euratom ügynökség pedig elvileg jóváhagyta ezt. Az oroszokkal megállapodtunk - mondta arra a felvetésre, hogy az oroszok esetleg nem engednének a korábbi megállapodásból.

Az M4-es autópálya projektjének európai bizottsági elutasítása ügyében a miniszterelnök úgy fogalmazott: azzal a ténnyel nem tudnak mit kezdeni, hogy az EU nem adja oda a pénzt erre a beruházásra. "Nekünk egyetlen lehetőségünk van, amit most majd meg kell fontolnunk, hogy a magyar adófizetők költségvetésbe befizetett forintjaiból kifizetjük-e ezt az összeget, és minden megy tovább. (...) Vagy pedig azt mondjuk, hogy az EU tett olyan megjegyzéseket, amelyeket érdemes megvizsgálni, és ezért újragombolni a mellényt" - mondta, utalva az Európai Bizottság kartellgyanújára.

Azzal kapcsolatban, hogy kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a földtörvény tulajdonszerzési korlátozásai miatt, Orbán Viktor közölte: a következő kormányülésen döntenek arról, mely pontokon fogadják el a brüsszeli érvelést. A Modern városok programról a miniszterelnök azt mondta: modern vidéki városok nélkül nem lesz sikeres magyar vidék.