Egyáltalán nem zárható ki, hogy vannak más, törvényen kívül, rossz helyzetben lévő brókercégek is, az ellenőrzések már zajlanak - tette hozzá a kormányfő, egyúttal törvénymódosítást ígért a felügyelet (MNB) megerősítése érdekében.

A vállalkozókkal, az MKIK-val kötött korábban 21 pontról állapodtunk meg és ma már 90 százalék felett járunk a teljesítéssel - mondta  a politikus.

A miniszterelnök kormánya négy reformintézkedését - "a reformok működnek" - tartja a legfontosabbnak:

  • összekötöttük a demográfiát és adórendszert, a gyermekek után járó adókedvezmények révén,
  • rezsicsökkentés,
  • bankok elszámoltatása - az utóbbi kettő pedig növeli a fogyasztást, mivel az emberek zsebében több pénz marad,
  • segély helyett munkát - Orbán kijelentése szerint továbbra is az a cél, hogy 2018-re elérjük a teljes foglalkoztatás állapotát, amikor a munkanélküliség 3 százalék alá csökken. Ehhez a közmunka erősítése és a munkahelyvédelmi akcióterv fenntartása egyaránt szükséges.

A reformok ellenére a magyar gazdaság termelékenysége ma még továbbra is elmarad a nyugat-európaitól - fogalmazott a kormányfő. Szavai szerint kulcskérdés, hogy legyen jó munkásaink, jó vállalkozóink és jó kormányunk.

Egy választási évben tudott csökkenni az GDP-arányos államadósság - emelte ki a kormányfő. Elmondható: tavaly sikerült egyszerre gyorsítani a növekedést és csökkenten az eladósodottságot.

Idén folytatódhat a GDP gyors növekedése. Szomorú lennék, ha nem sikerül a 2015-ös költségvetésben megcélzott 2,5 százaléknál nagyobb növekedést elérni - mondta Orbán.