Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar fuvarozók több hónapja tiltakoznak amiatt, hogy több nyugat-európai ország a saját minimálbérének kifizetését írja elő többek között a kelet-európai kamionosoknak.

A NiT Hungary levelében felhívta a figyelmet a több ezer fuvarozó magánvállalkozót érintő tiltakozó aláírásgyűjtésére, amelyet néhány hete Violeta Bulc, az Európai Bizottság közlekedésért felelős biztosa előtt is prezentáltak. Emellett arra kérte a miniszterelnököt: vegye figyelembe, hogy bizonyos uniós tagországok, piac visszaszerzési szándékkal hozott szabályai teljesíthetetlenek a magyar kamionosok számára, és kétségessé teszik a magyar fuvarozó vállalkozások sorsát. Az erős gazdasággal bíró uniós országok célja vélhetően a saját fuvarpiacuk erősítése, és a kelet-európai versenytársak kiszorítása.

Bár a francia elnök majd csak szeptemberben érkezik Budapestre, a tárgyalás menetrendjét már augusztus folyamán egyeztetik a felek. Sikeres megállapodás esetén a szeptemberi csúcstalálkozó eredményét októberben közösen tárják majd a többi uniós tagország elé.