Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Samsung korábban képcsőgyárat üzemeltetett a telephelyen, és bár az ipari trendek változásával ezzel a tevékenységgel felhagyott a koreai cég, a gyárat megtartotta. A politikus tájékoztatása szerint jelenleg is folynak előkészítő tárgyalások, amelyek azt célozzák, hogy a Samsung Európába telepítsen akkumulátorgyártó tevékenységet. Az autógyártásban egyre nagyobb szerepük lesz az akkumulátoroknak.

A Pulse News több meg nem nevezett iparági forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a Samsung nemrég delegációt küldött Magyarországra az itt esetleg felépülő új üzemmel kapcsolatban, ahol elektromos autókhoz gyártanának akkutelepeket. Értesüléseik szerint azért hozna létre európai gyártóbázist a koreai vállalt, hogy közelebb kerüljön az elektromos autók gyorsan fejlődő itteni piacához.

A 2012-ben még 76 milliárd forint árbevételt összehozó Samsung SDI Magyarország Zrt. 2014-ben zárta be a mintegy 322 ezer négyzetméteres gödi gyárát, miután a képernyők iránti kereslet erősen megcsappant a plazmatechnológia magas áramigénye miatt. A beszámoló kitér arra, hogy Magyarország, ahol több nagy európai autógyártó cégnek van üzeme, közel van a Samsung által tavaly felvásárolt Magna Steyr akkucsomaggyártó ausztriai székhelyéhez.