A nemzeti konzultáció internetes honlapja minden tekintetben megfelel a szigorú törvényi előírásoknak - írták arról, hogy a honlap miért küldi el harmadik félnek, külföldre a felhasználók adatait, amikor adatvédelmi nyilatkozatában ennek ellenkezőjét állítja. A honlapon szereplő analitikai eszközök a honlap hatékonyságát szolgálják. Hasonló megoldásokat sok más portál is használ.

Mivel az egyik ilyen elemző eszköz rosszindulatú félremagyarázásokra adhat lehetőséget, a kormány arra kérte a fejlesztőket, hogy ezt a technikai funkciót kapcsolják ki - olvasható a közleményben.

Bár a kormány nem lát okot az aggodalomra, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke igen. Molnár Zsolt vasárnap közleményben jelezte, hogy bizottsága hétfőn esedékes ülésén tájékoztatást vár arról, hogy valóban Oroszországba továbbítják-e a magyar állampolgárok szeméyes adatait, ugyanis "ha valóban történik ilyen adatszolgáltatás, az nemcsak a politikai véleményt megfogalmazó magyar állampolgárok személyes adatokhoz való jogát, hanem Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit is sértheti" - írta a portál.