A Népligetnél, a Planetárium előtti helyszínre szurkolói demonstrációval egybekötött meccsnézést jelentettek be a Magyar Labdarúgó Szövetség jegyértékesítési rendszere ellen. A szurkolók egy része kövekkel és fém szemeteskukákkal is dobálta a rendőröket, valamint színes füstgránátokat is közéjük hajítottak, több rendőrt eltaláltak.

Az MTI tudósítója előzőleg arról számolt be, hogy a rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, akiket a stadiontól a Népliget belseje felé szorítottak, könnygázt bevetve. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata ezzel kapcsolatban azt közölte: a rendőrség a demonstrálókat a Népligetbe beszorítva megakadályozta a szurkolói csoportok közötti konfliktus kialakulását.

A demonstrálók közül a rendőrség 13 főt emelt ki és állított elő. Egyúttal felszólították a demonstráció szervezőjét, hogy ha a demonstráció újra elveszítené békés jellegét, azt oszlassa fel.

Magyar szurkolók felborítanak egy autót a Magyarország-Románia labdarúgó mérkőzés előtt
Kép: Budapest, a Groupama Aréna

Balhé a szünetben is

A magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés szünetében is összecsaptak a rendőrökkel az ultrák, a Groupama Aréna mellett, a Könyves Kálmán körúton. A huligánok kövekkel, üvegekkel, téglákkal dobálták meg a rendfenntartókat, de megtámadtak megkülönböztető jelzéssel ellátott autókat is.
A rendőrök ismét könnygázt, később vízágyút vetettek be; utóbbival a Planetárium elé próbálják visszaszorítani a csoportot. Az akcióban a lovasrendőrség is részt vesz. A rendőrökre támadók közül többen megsérültek, őket mentők szállították el.

A meccs után is folytatták az ultrák

A döntetlennel végződött magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés után is folytatódtak a rendőrök és a huligánok közti összecsapások. A Groupama Aréna mellett, a Könyves Kálmán körúton a randalírozók közlekedési táblákat, szemeteseket, betondarabokat dobálták a rendőröket. A rendőrök ismét bevetettek ellenük vízágyút, könnygázt is. A könnygáz egy részét a szél a stadionból kijövő békés szurkolók felé fújta.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt mondta: a zavargások során többen megsérültek, őket mentők vitték el a helyszínről. Az akcióban a kutyás és lovas rendőrök is részt vesznek.