Ma is napirend előtti felszólalásokkal és interpellációkkal kezdődik az országgyűlés ülése. Az ellenzék a mezőgazdaság aktuális témáiról, a tankönyvek színvonaláról, az uniós támogatások sorsáról, a családtámogatási rendszerről, a szociális temetésről, és a bányászcsaládok megélhetéséről faggatja a kormány képviselőit.

A Fidesz-KDNP a tűzifa rezsicsökkentés témáját viszi a Ház elé. "A kormány úgy döntött, hogy a lakossági tűzifa árát az állami erdőgazdaságoknál 10 százalékkal csökkenti" - mondta Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. Hozzátette: "vannak olyan társadalmi rétegek Magyarországon, jellemzően a vidéki lakosságról beszélünk, akik részben vagy egészben az otthon melegét tűzifával tudják biztosítani".

A kérdése, illetve az azonnali kérdések és válaszok blokkjában szóba kerül az étolaj-mutyi, a cafetéria megadóztatása, a paksi bővítés, a falvak internet-ellátottsága, a cukorbeteg gyerekek oktatása, a győri elkerülő út építése, a közmunkások helyzete, az egészségügy állapota és a debreceni menekülttábor ügye.

Az Országgyűlés megvitatja a balesetek vizsgálatáról, a központi költségvetésről, a földgázellátásról, a központi címregiszterről, az európai területi társulásról és a tudományos kutatásról szóló törvények módosítását.

Napirenden van néhány kormányközi egyezmény és a Jobbik javaslata a parlamenti képviselők, a kormánytagok és az államtitkárok kötelező vagyongyarapodási vizsgálatáról. A törvényhozás tagjai megtárgyalják a fideszes Simon Miklós mentelmi ügyét is. A kormánypárti politikusnak az érpataki polgármesterrel van rágalmazási pere.