A nagyobbik kormánypárt közleményében rámutatott: a baloldali politikusok megsértették a rendeltetésszerű és jóhiszemű joggyakorlás elvét.

Karácsony Gergely és Bárándy Gergely szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: az ötpárti ellenzéki szövetség szerint választási csalás gyanúját veti fel, hogy több billegő választókerületben is nőtt a szavazópolgárok száma az elmúlt két hónapban.

A Fidesz szerint nagy a kétségbeesés a baloldalon, napi rendszerességgel már előre magyarázzák a vereségüket és alaptalanul vádaskodnak, ráadásul olyan dolgokkal, amit ők maguk követtek el. Mint írták, a Gyurcsány-koalíció már csak tudja, hogy mi az a voksturizmus. Különösen Szanyi Tibornak lehet sok emléke erről még a 2010-es választás második fordulójából - emlékeztettek.

A nagyobbik kormánypárt rámutatott: éppen a mostani kormánytöbbség volt az, amely az átjelentkezés bevezetésével megszüntette a voksturizmust: ma már senkinek nem éri meg hogy máshol szavazzon, mert a lakóhelye szerinti jelöltjére szavaz bárhol is él választójogával. Ráadásul ahhoz, hogy valakinek új lakcíme legyen, igazolnia kell az arra való jogosultságát, így teljes képtelenség, amit a baloldal állít - rögzítették.

"Magyarországon vasárnap szabad, tisztességes és demokratikus választás lesz, a rendszerváltás óta a legátláthatóbb szabályokkal." - olvasható a közleményben.