A 2020 végéig felépülő Pannon Park támogatása - a mostani kiegészítéssel együtt - 43,7 milliárd forintot tesz ki. A kormány egyúttal felkérte a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a Fővárosi Nagycirkusz, az  egykori ISZKI Országos Toxikológiai Intézet és a jelenleg az állatkert által bérelt vasúti terület a Fővárosi Állat- és Növénykert vagyonkezelésébe kerüljön.

A másik határozat szerint pedig 2019 végéig a Pannon Park Projekthez illeszkedően, 700 férőhelyes - a Fővárosi Állat-
és Növénykertet valamint a Városligetet egyaránt kiszolgáló - közforgalmú garázst kell építeni. Ez, a Hermina Garázs nevű létesítmény 2,2 milliárd forint állami támogatásból valósul meg.

Az állatkert honlapján szereplő információ szerint "a Pannon Park egy komplex állatkerti bemutató, nagyszámú "szórakoztató" (edutainment) elemmel. Olyan nagyszabású közösségi térség, ahol mind a gyerekes családok, mind a fiatal és idősebb felnőttek, akár hazaiak, akár külföldiek értékes élményt találnak. A Pannon Park döntően népszerű egzotikus állatokat mutat be, elsősorban olyanokat, amelyek helyhiány miatt már kiszorultak, vagy rövidesen kiszorulnának, vagy emiatt soha nem is lehettek az Állatkertben. A gyűjteményi terv döntően az óvilági (Eurázsia és Afrika) fauna elemeire koncentrál. (A régi állatkert másik végében, a Pálmaház térségében pedig az újvilági fauna bemutatói kaphattak és még kapnak majd további új területeket.)"