Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar kormány felismerte, hogy a munkaerőhiány egyik megoldása lehet a dolgozni akaró nyugdíjasok munkába állásának ösztönzése - jelentette ki Bodnár János, a szolnoki Bizalom nyugdíjasszövetkezet igazgatóságának tagja.

A kormány előterjesztésére az Országgyűlés megalkotta a kereteket, hogy a nyugdíjasok egy közérdekű szövetkezet tagjaként, kedvező feltételekkel vállalhassanak munkát. A Magyarországon élő mintegy kétmillió nyugdíjas jelentős része szeretne munkát vállalni, miközben a felmérések szerint munkaerőhiány van - mondta.

Kitért arra, hogy az lehet a szövetkezet tagja, akit a száz forint vagyoni hozzájárulás megfizetése mellett a szövetkezeten keresztül kiközvetítenek egy munkáltatóhoz. A nyugdíjas a szövetkezettel köt szerződést, és addig lehet tag, amíg a szövetkezeten keresztül munkát végez. A szövetkezeten keresztül megbízással, nem munkaviszony keretében dolgoznak, így többlet nettó jövedelemre tehetnek szert.

A szolnoki szövetkezet augusztus 17-én 23 ember részvételével a megyében elsőként alakult meg, és hétfőn nyitották meg első irodájukat Szolnok belvárosában, a Baross úton. Jelenleg öt céggel van szerződésük és hattal zajlanak előrehaladott tárgyalások, 150 tag pedig már a szövetkezeten keresztül vállal munkát.

Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta: az idén 71 éves, száz százalékban magyar tulajdonú cégcsoport a szövetkezeti rendszerből nőtt ki. A cégnél 1661 ember dolgozik, közülük 124 a nyugdíjas. Bejelentette: a napokban fogadta el a Coop Hungary vezetősége egy "Coop Akadémia" elindításának ötletét, amely tanulóknak, középkorú és nyugdíjasok dolgozóknak is továbbképzési lehetőséget biztosít.