Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Drámai hangú közleményben ismertette a jövő évi költségvetés egészségügyre gyakorolt hatását a Magyar Kórházszövetség. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a kórházkonszolidációról szóló sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre úgy kommentálta a közleményt, több visszafogottságot vár el a kórházszövetségtől.

A Rezidensszövetség mai közleménye ezek után "támogatásáról biztosítja azon értékmutató személyeket és szervezeteket, amelyek aggodalmuknak adtak hangot a 2016-os költségvetés tervezett egészségügyi kiadásait látva". Mint írják, nem győzik eléggé hangsúlyozni, hogy érdemi forrásbővítés nélkül nem látják biztosítottnak a betegek biztonságos ellátását és a megfelelő mértékű munkabérek előteremtését.

A rezidensek nem vitatják ugyanakkor, hogy lehetne a kórházstruktúrát hatékonyabban is működtetni, és támogatnak minden olyan intézkedést, ami a forráselosztás hatékonyságát, a jogszabályok betartását, a rendszer tisztulását segíti elő.

A szövetség bízik benne, hogy a kormányzat kiemelt céljai között szerepel a biztonságos betegellátáshoz szükséges jövő évi forrás megteremtése, és mint fogalmaznak, tettre készen várják a lehetőségét az új, tiszta, átlátható, hazugság és hálapénz mentes egészségügy építésének, amelyben tisztességben lehet gyógyulni és gyógyítani, és amely nem kárhoztatja az orvosokat megélhetési bűnözőkké.

Hangsúlyozzák, tisztában vannak kötelességeikkel, szeretnének is ezeknek itthon eleget tenni, de jelenleg ehhez nem biztosítottak a feltételek. A közleményt azzal zárják, hogy miként ők sem kételkednek a döntéshozók jó szándékában, úgy higgyék el nekik, hogy csak a betegeik, az egészségügy, így Magyarország jövőjéért aggódva hallatják hangunkat és kritikai észrevételeikkel építeni és nem rombolni akarnak.