Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ügyben azonban ütközésre számítanak Brüsszellel, mert az egyik uniós hivatal azt szeretné, hogy a legkisebb cégeknek és a legkisebb reklámbevétel után is fizetni kelljen az adót.

A parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén arról számolt be, tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a legkisebb bevétellel rendelkező cégek kaphatnak-e mentességet.

Rogán szerint a költségvetésben tervezett körülbelül 7 milliárd forintos reklámadó-bevétel nagyságrendjét tartani kell, ezért beszélt a gazdasági bizottság keddi ülésén 3-5 százalékos intenzitásról, ami nem kulcsot jelent, hiszen ez az összes Magyarországon keletkező reklámbevételre vonatkozó intenzitási kérdés. Ha a reklámadó kulcsai csökkennek, akkor - a tervezett adóbevétel tartása érdekében nyilvánvalóan teríteni kell, vagyis az adófizetésre kötelezettek körét bővíteni kell - mondta a fideszes politikus.

Buda-Cash-ügy: a szocialistákra mutogat

A Buda-Cash-ügyben Rogán továbbra is a második szocialista brókerbotránynak tartja a Kulcsár-ügy után. A politikus véleménye szerinte a brókercég ellenőrzésekor az MNB felelősen tette a dolgát, a csalássorozat pedig csak helyszíni vizsgálattal derülhetett ki.

A frakcióvezető a szabályozás szigorítását szorgalmazta, hogy a brókercégeket alaposabban lehessen ellenőrizni. Várják is a javaslatot az MNB-től, és amint az megérkezik, a parlamentnek sürgősen, házszabálytól eltéréssel el kell fogadnia.