A főpolgármesteri hivatal hétfői, az MTI-hez is eljuttatott meghívója szerint a testület zárt ülésen tárgyalja az RWE Gas International N.V. és az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közötti Főgáz-részvény eladásához kapcsolódó megállapodások elfogadására tett javaslatot.

A közgyűlés ezt követően nyílt ülésen tárgyalhatja a Főgáz Zrt. március 31-ei rendkívüli közgyűlésének napirendi pontjaira vonatkozó előzetes döntések meghozataláról szóló javaslatot.

Az előterjesztés szerint a Főgáz Zrt. rendkívül közgyűlésnek napirendi pontjai között szerepel a tulajdonos változásból adódó alapszabály módosítás, valamint az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok választása.

Az MVM Magyar Villamos Művek decemberben írta alá a Főgáz Zrt. addig német tulajdonban lévő 49,83 százalékos részvénypakettjének megvásárlásáról szóló adásvételi szerződést.

A Főgáz 50 százalék + 1 darab "A" sorozatú részvénycsomagja, illetve 1 darab "B" sorozatú részvénye a fővárosi önkormányzat tulajdonában van. A Fővárosi Közgyűlés január 29-i zárt ülésén mondott le a Főgáz-részvények elővásárlási jogáról.