A kormány nyilvánosságra hozta 2015-ös hosszú hétvégék listáját, amikor munkanapok tologatásával keletkeznek extra pihenőnapok. A péntekre vagy hétfőre eső ünnepnapokkal együtt összesen hét hosszú hétvégének örülhetnek a munkavállalók és az idegenforgalmi szolgáltatók, ugyanis ezen ünnepek jelentős forgalmat generálnak a wellness-szállodákban.

Rögtön az év második napja, január 2. péntek extra pihenőnap lesz, így az év egy négynapos hosszú víkenddel kezdődik. Cserébe a rendelettervezet szerint január 17-én pénteken dolgozni kell majd.

A húsvéti és a pünkösdi hétvége szokás szerint háromnapos ünnep lesz, majd május elseje is péntekre esik, így egy újabb háromnapos hétvégét nyernek a munkavállalók.

Augusztus 20-án kerül sor a következő munkanap-tologatásra: augusztus 21. péntek extra pihenőnappá alakul, így a nyár közepén is négynapos hosszú hétvégénk lesz. A 21-i pénteki munkanapot augusztus 8-án, szombaton kell majd ledolgozni a rendelettervezet szerint.

Október 23. szintén péntekre esik, így ez a hétvége is háromnapos lesz.

December 24. (csütörtök) szabadnap lesz - így a karácsonyi ünnepek négynaposra nyúlnak, cserébe viszont december 12. lesz a munkanap.

Március 15. és november 1. jövőre vasárnapra esik majd, így ezek nem gyarapítják az extra pihenőnapok sorát.

2016 is egy hosszú hétvégével indul majd, hiszen január 1. péntekre esik.