Kedden jelent meg a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelettervezete, amely azzal foglalkozik, hogy mely munkanapokat kell előre ledolgozni. Eszerint két szombaton, március 5-én és október 15-én kell dolgozni jövőre, az előre ledolgozott munkanapok helyett március 14-én és október 31-én kapunk pihenőnapot.

A tervezet egyébként május 11-ig véleményezhető.

Ennyi hosszú hétvégénk lesz

A jövő évet rögtön egy hosszú hétvégével kezdjük, hiszen január elseje péntekre esik, így mivel az munkaszüneti nap, ezért 2016-ban először január negyedikén, hétfőn fogunk dolgozni.

Mint előbb is említettük, március 15-e keddre esik, így akkor négynapos lesz a szabad hétvége. Nem sokat kell várni a következő hosszú hétvégére, hiszen jövőre március 27-28-án ünnepeljük a húsvétot.

Rossz hír viszont, hogy május elseje vasárnapra esik, így a munka ünnepe nem jelent plusz szabadnapot a dolgozóknak. Így sem maradunk hosszú hétvége nélkül májusban, mivel pünkösd hétfő május 16-ára esik.

Augusztus 20-át jövőre egy szombaton fogjuk ünnepelni, míg október 23-át vasárnap - így ez a két nemzeti ünnepünk nem fogja a hosszú hétvégék számát gyarapítani.

November 1, azaz a mindenszentek keddre esik, így ekkor négynapos lesz a hétvégénk, ahogy karácsonykor is háromnaposra tudjuk nyújtani a hétvégét, hiszen december 26-a hétfőre esik. Utána viszont január 1 vasárnapra, így az ideitől és a jövő évtől eltérően 2017-ben nem hosszú hétvégével kezdődik az év.