Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Index nyomozásnak eredményét tíz fejezetben mutatják be videókkal, fotókkal, dokumentumokkal alátámasztva.

A fejezetek a következőkről szólnak:

I. Rogán Antal az Indexnek letagadta, de videókkal bizonyítják látogatásait az Aulich utca 3-ban. Itt van dr. Kertész Balázs, Rogán belvárosi jobbkezének irodája. Volt, hogy egymás után pár perccel mentek be az épület kapuján, és harmadikként még Habony Árpád is befutott.

II. Kertész lehet a kulcs Rogán ügyeinek megértéséhez. Érdekszövetségük a Fidelitas idején köttetett. Egy óbudai kitérő és pár Tarlós-konfliktus után, a későbbi alpolgármester Puskás Andrással trióvá kiegészülve 2002-ben a Belváros meghódítására indultak.

III. Rogán és Kertész neve közösen először a K&H-botrányban merült fel. Egy feljegyzés szerint Kertész "intézi Rogán Antal csúszópénzekkel kapcsolatos ügyeit".

IV. A Belvárosban Kertész lett Rogán háttérbe húzódó gazdasági jobbkeze, az ingatlaneladási rendszer meghatározó figurája, annak jogi tökéletesítője.

V. Kertész Balázs cége, a félmilliós törzstőkével alapított Monavis maga is furcsa úton jutott hozzá 150 milliót is érő, évekkel korábban önkormányzati tulajdonú irodájához.

VI. 2010 után Kertész "bebábozódott″, visszavonult, eltüntette az internetről a róla szóló adatokat, elérhetetlen lett. De a szálak rendre hozzá vezetnek: kiderítették, Kertész feleségéhez került Rogán Antal "találmányának″ üzleti hasznosítása is.

VII. A Rogán körüli ügyvédháló közepén is Kertész áll: Kosik Kristóftól a belvárosi jegyzőig Kertész pázmányos jogász évfolyamtársai bukkannak fel kulcspozíciókban.

VIII. Rogán egy oroszügyi tanácsadót vett maga mellé, aki az ő felhatalmazásával ment ki Kurszkba, de ott Kertész Balázzsal közös cégének hozott össze egy üzletet. Roszatom-közeli pénzről lett volna szó, de kutakodásunk után lefújták a bizniszt.

IX. Arról is videó van, hogy egy grúz exminiszterelnök beszélgetett Kertész irodájánál egy erőműprojektről, ahol az Exim(bank) neve is elhangzott. A külügy tud is egy grúz erőműprojektről, de állítja, Kertész az Eximbankkal nem áll jogviszonyban. A bank vezérigazgató-helyettese a már említett Puskás András, aki Rogán és Kertész mellett a trió harmadik tagja.

X. Rogán letagadta a találkozókat és szoros kapcsolatát Kertésszel. Sőt, egy órával válaszuk elküldése után hivatalos Facebook-oldaláról eltűnt az egyetlen olyan fotó is, amin tavalyi miniszteri beiktatásán a vendégek között jól felismerhetően látszik Kertész Balázs.

További részletek itt.

Reagált a cikkre Rogán minisztériuma

Semmi problémát nem látunk abban, hogy egy régi ismerőshöz miniszter úr időnként felugrik egy kávéra. Az viszont érdekes, hogy ezen magánprogramok szinte mindegyikén jelen van az Index videósa, ami felveti a tiltott megfigyelés gyanúját - írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda a hvg.hu-nak.