Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A miniszterelnök politikai kabinetfőnöke kedden az M1 csatornának adott interjújában azt mondta, hogy az elmúlt öt évben a legfontosabb ügyekben akkor tudtak jó döntést hozni, ha előtte megkérdezték az embereket.

Saját kinevezésével kapcsolatban elmondta: az Országgyűlés most tárgyalja a Miniszterelnöki Kabinetirodáról szóló törvényt, amelyet feltehetően október 12-én fogad majd el, és ezt követően Orbán Viktor tehet javaslatot az irodát vezető miniszter személyére.

Arra a kérdésre, hogy milyen a viszonya Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, azt válaszolta, hogy mindig jól tudtak együtt dolgozni és erre számít a továbbiakban is.

Rogán Antal konkrét példákat hozva a közös munka állomásaira megjegyezte, "félszavakból is megértették egymást a munkatársaink is és nem csak mi". Hozzátette, biztos benne, ez most is így lesz, hiszen mindenkinek, de leginkább az országnak az az érdeke, hogy a kormány jól tudja végezni a munkáját.

A bevándorlással kapcsolatban kijelentette, hogy meglátása szerint az uniós polgárok nagy része nem azon a véleményen van, mint a brüsszeli bizottság, és ki merik mondani, hogy brüsszeli bevándorlás-politika megbukott, helyette valami újra, szigorúbb szabályokra, illetve elsősorban a határok megvédésére van szükség.

Megjegyezte: nem véletlen, hogy a miniszterelnök "szövetségeseket" keres a schengeni határ megvédésében, például ezért járt Ausztriában is.

"Én ezért örülök annak, hogy a horvát határ esetében a védelmet már nemzetközi összefogással tudjuk megszervezni, hiszen Szlovákia, Csehország és Lengyelország is felajánlott támogatást a horvát határ megvédéséhez, amit a magyar kormány örömmel fogad" - mondta Rogán Antal.