Új rendszerváltást és új magyar köztársaságot követeltek a József nádor téren kezdődött tüntetésen. A rendezvény elején közölték: a megmozdulás fő célja, hogy összefogja az utóbbi időben a kormány politikája ellen tüntető különböző csoportokat.

Gács Anna, az oktatási hálózatok közös szónoka a teret megtöltő tömeg előtt a kormány oktatási politikáját bírálva úgy fogalmazott: új magyar köztársaság megteremtése a cél, amelyben mindenkinek egyenlőek az esélyei.

A tüntetés kezdete előtt egy csoport, köztük Budaházy György megpróbálta megzavarni a rendezvényt, de a rendőrök kikísérték őket a József nádor térről. A beszédeket követően a tüntetők a Széchenyi rakparton át a Kossuth Lajos térre vonultak.

A Kossuth téren rögtön kettészakadt a tömeg - számolt be az index.hu. Habár a színpadot a szervezők az Alkotmány utcában állították fel, a tüntetők nagyobbik része elindult a Parlament lépcsőjéhez, ahol gyorsan meg is jelentek a rendőrök, és több tucat rendőr sorakozott fel. Ahogy korábban a közfelháborodás napjának nevezett tüntetésen, most is farkasszemet néznek egymással a parlament lépcsőjénél a tüntetők és a rendőrök.

A beszédek este 8 után kezdődtek meg a Kossuth téren. Este 9 óra előtt a rohamrendőrök és a tüntetők egy csoportja dulakodni kezdett, valakit ki is emeltek a tömegből a rendőrök. A szónokok nyugalomra intették a demonstrálókat.