A lapnak nyilatkozó  Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter csak annyit árult el, hogy "vastag szám lesz". A pontos szám mellett az is később derül ki, hogy mennyit áldoz a vizes vb-re a Magyar Telekom, az esemény első nemzeti fő támogatója. Üzleti titoknak minősítették azt is, hogy a logóra mennyit költött az állam.

A lap emlékeztet: Amikor a még a 2021-es vizes vb-re készülő Magyarország tavaly márciusban beugrott a 2017-es rendezést lemondó Mexikó helyére, Gyárfás Tamás , a Magyar Úszószövetség elnöke még azt mondta, 23 milliárdba kerül majd a rendezés és az építkezés, köztük például a Dagály uszoda átalakítása. Néhány héttel később azonban a Magyar Közlönyből az derült ki, hogy a költségvetés dupla akkora lesz.

A költségvetési törvény eredetileg 27,3 milliárd forintot irányzott elő a vizes vb megrendezéséhez szükséges létesítményfejlesztésekre, amit a kormány átcsoportosításokkal az idén eddig 20,6 milliárd forinttal emelt meg. Az átcsoportosításokkal és a 2015-ös költésekkel együtt az eredetileg bemondott 23 milliárd forint helyett a vizes vb költségei már 57 milliárdnál járhatnak.