Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság továbbra is vizsgálja a magyar intézmények átalakítását, és fenntartja magának a jogot, hogy ha kapna számlát, akkor azt ne fizesse ki - olvasható a 444.hu-n, mely szerint pontosan ott tartunk mint áprilisban.

A hírportál szerint immár három hónap telt el azóta, hogy a magyar kormány számlát küldött az EU-nak, így mint írják, " most már nem csupán formai szempontból van probléma, hanem a gyakorlati működés szintjén is. Ha nem lenne baj, akkor legkésőbb július közepén le kellett volna adnia Magyarországnak az elmúlt hónapokban összegyűlt kifizetési kérelmeket."

A hivatalos brüsszeli álláspont szerint a magyar fél ha akar, akkor küldhet ki számlát, és a bizottságnak 60 napja lesz eldönteni, hogy kiegyenlítik-e ezeket. "Úgy tűnik azonban, hogy a mostani állás szerint nem egyenlítenék ki. Erre onnan lehet következtetni, hogy a magyar kormány már kiküldte volna a második negyedév számláit, ha nem félnének a visszautasítástól" - olvasható a 444.hu-n. Ugyanakkor felfüggesztés a szó EU-jogi értelmében továbbra sincs, csak éppen nem jön pénz az EU-tól.

További részleteként kattintson!