Rogán Antal a Magyar Nemzetnek arról beszélt, szűkíteni kell a bankok mozgásterét a kamatok alakításában. A fideszes politikus arra számít, hogy új szereplők jelennek meg a piacon, és lesznek olyan felvásárlások, amelyek a hazai bankok pozícióit erősítik. "Örülnék például annak, ha a Takarékbank erős szereplőként feltűnne a bankpiacon" - mondta Rogán, aki szerint az új szereplőkre a valódi verseny miatt van szükség.

Rogán szerint nem állami szerepvállalásra, hanem állami szabályozásra van szükség. Ilyen például az új takaréktörvény, a Takarékbank megerősítése, de szerint szükség van bankszanálási törvényre is. A paksi bővítéssel kapcsolatban kijelentette, hogy az erőmű megújítása elemi érdeke az országnak és ezt még azok is tudják, akik most támadják a szerződést.

A devizahitelesek ügyével kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy ha a Kúria jogegységi döntése megszületik márciusig, akkor a Fidesz-KDNP rendkívüli parlamenti ülés összehívását fogja kezdeményezni. Ha azonban nem lesz meg a döntés addig, akkor nem várható, hogy az Országgyűlés elé kerüljön ez a kérdés tavasszal.

A választásokkal kapcsolatban a fideszes politikus arra számít, hogy erős és személyeskedő támadások érik majd a Fidesz politikusait. A frakcióvezető szerint a baloldal nem kínál új alternatívát az országnak Gyurcsány Ferenc pedig újra miniszterelnök akar lenni.