Bár a kormány ezzel még nem foglalkozott érdemben, de felmerült az iskolai nyári szünet átalakítása - derül ki Rétvári Bence, az Emmi államtitkárának Ikotity István LMP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából, amire a hvg.hu figyelt fel.

Az ellenzéki képviselő azt kérdezte, hogy mikor lesz döntés a nyári szünidő lerövidítéséről, Rétvári pedig válaszában kifejtette, hogy bár a pihenés szükséges, "felmerült annak a lehetősége, hogy a tanítási napok átalakításával kiegyensúlyozottabban kerüljenek elosztásra az évközi szünetek". Hozzátette, sok család és szülő számára problémát jelent a gyerekek mindennapos elhelyezése, illetve étkeztetése az iskolai szünidők alatt, ezen pedig az "iskolai szünetek átszervezésének újragondolásával" segítene a kormány.

Az államtitkár szerint ezért hozták létre az Erzsébet-táborokat is, hogy olyan üdülési programra adjanak lehetőséget, amelynek keretén belül a gyermekek elérhető áron megfelelő felügyelet mellett tartalmasan tudják eltölteni a szünidő egy részét.